5 Ağustos 2016 Cuma

OTOMOBİL DÜNYASI

Ülkemizdeki  Otomobil sektörü    her gelir düzeyine ve ihtiyaca göre üretilmeye başlamıştır.
  İnsanların yaş ortalamalarına göre dünyada satılık araba satışı dizayn edildi. Örneğin Japonya’da yaşlanan nüfusu göz önünde bulundurarak elektrikle çalışan ve dikkat kaybını algılayabilen mini otomobiller üretiyor.
Otomobil pazarında illaki sıfır model araba alacağım diye bir kural olmadığının farkındayız. Şu anda ikinci el araba piyasası da pazar payında ciddi fırsatlar yaratıyor.  Sahibinden satılık araba ilanlarına bakıldığında bunu görebiliyoruz. Fakat  banka kredileri ikinci el otomobil ile birinci el otomobil arasında fiyat farkının azalması sonucu insanların sıfır araba tercih  etmesi ikinci el araba piyasasını olumsuz etkiliyor.
İkinci El araba  piyasası pazarını sıfır otomobillere kaptırmış olduğunun düşünüldüğünü söyleyebiliriz. Örneğin ülkemizde 1 tane sıfır otomobil satın alınırken ,ikinci el otomobil ise 3 tane satın alınıyor. Dövizlerin yükselmesi, ithal araçların tavan yapması sonucu 1. El otomobillerde fiyatların artışıyla insanlar ikinci el otomobil tercih etmesine neden oluyor. Özellikle dev markalarında ikinci el piyasasında yer alması da artış sebeplerinden diyebiliriz.
İnternette Satılık araba ilanlarında görüyoruz ki, aracın geçmiş servisini kontrol eden, detaylı expertiz yapan pek çok ikinci el otomobil satıcıları var.
Otomobil tutkunları; size göre en güvenli ve uygun araba seçiminizi yapın ama aracında trafikte hayat demek olduğunu asla unutmayarak dikkati elden bırakmayalım. Çünkü her araç trafikte bir hayattır. 

PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: