29 Ağustos 2016 Pazartesi

YAĞLI BİBER TURŞUSU

Kış mevsiminin en güzel tatlarındandır yağlı biber turşusu. Gelin beraber turşu yapalım.
Malzemeler:
Yarım kilo sivri biber
6 diş sarımsak
1 su bardağı üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı kaya tuzu
1 su bardağı zeytin yapı
1 su bardağı su
Hazırlanışı:
Biberleri yıkayın ve sap tarafından uç kısmına doğru bıçakla çizik atın. Büyük bir tencerede su, zeytin yağı, üzüm sirkesi ve tuzu koyalım ve kaynatalım. Harlı ateşle kaynayan suya önce biberleri ve sarımsakları atalım ve 2-3 dakika kaynatalım. Biberlerin hafif diri kalmasına önem verin. Biberler, kavanoza dolduralım. Tencerede kalan turşu suyunu kavanozun 1,5 c boşluk kalacak şekilde kavanoza ekleyelim. Soğuyunca kapağını sıkıca kapatıyoruz.
Şimdiden afiyet olsun. 

PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: